Rookvrije generatie

29 februari 2020

Scouting St. Pancratius/Maria Immaculata in Erica is vanaf vandaag rookvrij. Vanmiddag werd door wethouder Raymond Wanders van de gemeente Emmen een bordje overhandigd. Scouting biedt kinderen een veilige omgeving waarin zij zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Daarom passen scouting en roken niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door bij onze scoutinggroep. Daarom vraagt onze scoutingvereniging aan iedereen die op het scoutingterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden, om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil de vereniging kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij Scouting St. Pancratius/Maria Immaculata in Erica?

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vraagt de vereniging rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Het hele terrein rondom ons scoutinggebouw is rookvrij, ook de entree.

Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals leiding en ouders. Een rookvrij scoutingterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. Het scoutingterrein is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij scoutingterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.