Speltakken

Bevers

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. Zij komen elke zaterdag van 9:30 tot 11:30 bijeen.

 

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia, hier maken ze elke week allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven.

Hotsjietonia

Wat doen bevers zoal in Hotsjietonia? Elke week worden ze door 1 of meer van de bewoners van Hotsjietonia meegenomen op avontuur. Zo zijn ze al eens echte circusartiesten geweest, hebben ze een echte tovershow gegeven en gaan ze regelmatig naar het bos. Of ze moeten een heel spoor van geheimzinnige puzzelstukken volgen. Eigenlijk is het gewoon veel te veel om hier op te noemen en moet je gewoon een keertje komen kijken.

Activiteiten

Naast de wekelijkse opkomst gaan de Bevers ook elk jaar naar de Bever-Doe-Dag waar ze samen met alle honderden bevers uit Drenthe een supergave dag beleven. Die bomvol verschillende leuke, leerzame en spannende activiteiten zit.

De leiding van de Bevers

Renate Hummel (teamleider)
Aaltje Westerhof
Daniëlle van Nieuwkoop
Twan Nijboer
Sharonie Heijnen

Word Lid!

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en uitdagende dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

Iedereen mag bij een maand gratis komen kijken, voordat je hoeft te beslissen of scouting leuk genoeg is om lid te worden!
De contributie is €15,- per maand.

Mail naar info@scouting-erica.nl voor meer info.