Yvette Mensing vertelt

14 november 2019

In dit artikel leest u een interview met de nieuwe leiding van de Scouts: Yvette Mensing

Waarom ben je leiding geworden?
Ik ben leiding geworden, omdat ik zelf al meer dan 9 jaar bij scouting zit en het me altijd al leuk leek om Scoutsleiding te worden. Leiding worden bij de Scouts leek me leuk vanwege de leeftijdscategorie, er is ruimte voor creatieve, maar ook heel uitdagende opkomsten. Het verschil tussen de activiteiten en elke week weer wat anders organiseren is wat me aanspreekt bij de Scouts.  

Ben je al op kamp geweest als leiding en wat vond je daarvan?
Het eerste kamp waar ik als leiding heen ben geweest, is het Regio Scouts Weekend. Dat was super leuk om mee te maken als leiding. Het thema van dit jaar was KersTT, de leden moesten een arrenslee pionieren van palen en touw, naast de arrenslee moest er ook nog een heel parkoers worden uitgezet. Iedere groep moest toen met hun zelf in elkaar gezette arrenslee over dit parkoers heen. Naast de race met de arrenslee, hebben de leden ook verschillende andere spellen gespeeld. Er was ook nog een karaokeavond bij het kampvuur,met een kerst thema konden de nodige kerstklassiekers niet ontbreken! Het was een erg gezellig kamp!

Zijn er nog andere activiteiten waar je naar uit kijkt als leiding?
Naast het Regio Scouts Weekend, gaan de Scouts ook elk jaar op NPK, het lijkt me ook ontzettend leuk om dat als leiding mee te maken. Binnenkort is er ook een speciale meidendagvoor de leden van scouting Erica, we gaan dat met alle meiden van de vereniging samen eten en onder andere een groot spe spelen.  

In de volgende editie van het Scoutjournaal kunt u alles lezen over hoe de meiden van scouting Erica deze speciale meidendag hebben beleefd.