De bevers halen hun pietendiploma!

5 december 2018

Sinterklaas krijgt elk jaar hulp van een heleboel pieten om ervoor te zorgen dat alle pakjes op tijd bij alle kinderen worden bezorgd. Aan de naam van de piet kun je horen waar deze zich mee bezig houdt. Zo heb je bijv. Wegwijspiet, Schoorsteenpiet, Hardlooppiet en Klimpiet. Dit jaar wilde Klungelpiet bewijzen dat hij de kinderen niet alleen aan het lachen kan maken, maar ook heel goed kan helpen bij het pakjes bezorgen.

Natuurlijk gaf Sinterklaas hem die kans en stuurde hem op pad een aantal cadeautjes, als die goed af geleverd waren kreeg hij z’n pietendiploma en mag hij vanaf dan ook op pakjesavond de andere pieten meehelpen. Maar Klungelpiet, was toch nog een beetje klungelig, hij verloor onderweg alle cadeautjes per ongeluk.

Op verzoek van Sinterklaas vroeg Klungelpiet onze bevers (5 t/m 7 jaar) om hem mee te helpen zoeken naar de vermiste cadeaus. Die handige jongens en meisjes hadden hem namelijk wel eens vaker uit de brand geholpen. En als het de bevers lukt om alle cadeautjes te vinden en alle opdrachten uit te voeren die Klungelpiet langs de route moest doen, dan kregen hun ook een pietendiploma van de Sint.

Zo gingen ze op pad, langs de route lieten de bevers zien dat ze alle kwaliteiten van een piet in huis hadden. Zo gooiden ze pakjes over zonder dat deze de grond mocht aanraken, klommen in een boom, zochten ze zo snel mogelijk een verstop-plek, liepen ze over een evenwichtsbalk, en gooiden pakjes in de oefen-schoorsteen. En onderweg vonden ze een voor een alle pakjes terug!Toen al pakjes terug waren gevonden, moesten deze nog bezorgd worden bij de juiste kinderen. Maar wat bleek, de namen van de bevers stonden op de pakjes, ze waren voor hunzelf! Dat is even toevallig. Iedereen kreeg daarna hun welverdiende pietendiploma en ook Klungelpiet was superblij, want hij mag vanaf nu daarom ook meehelpen op pakjesavond.